12.02.2007. / 18:21

Autor: Ana Kirin

ISTRAŽIVANJE

Trećina prodavača u Hrvatskoj ne pozdravlja kupce

Gledajući ukupne rezultate po regijama, najviše su i najljubaznije pozdravljali djelatnici u Istri i Kvarneru, a najmanje i najneljubaznije oni u Dalmaciji

Gotovo 30 posto zaposlenih na različitim prodajnim mjestima diljem Hrvatske uopće ne pozdravlja kupce, pokazalo je istraživanje koje je u drugoj polovici siječnja i početkom veljače provela Heraklea, jedina specijalizirana agencija za "mystery shopping" u Hrvatskoj.

U ispitivanju je sudjelovalo gotovo 200 Herakleinih tajnih kupaca, koji su posjećivali maloprodajne trgovine prehrambenim i neprehrambenim artiklima, financijske institucije, benzinske postaje, telekomunikacijske centre, auto-salone i ugostiteljske objekte. Zadatak im je bio prilikom ulaska na bilo koje prodajno mjesto obratiti pažnju na to je li ih djelatnik pozdravio te je li to učinio ljubazno ili rutinski.

Ukupni rezultat pokazao je kako je svega 44,48 posto djelatnika ljubazno pozdravilo tajne kupce, dok je njih 26,02 posto to učinilo rutinski. Čak 29,51 posto djelatnika nije ih uopće pozdravilo, što znači da gotovo svaki treći djelatnik uopće ne pozdravlja kupce.

Gledajući ukupne rezultate po regijama, najviše su i najljubaznije pozdravljali djelatnici u Istri i Kvarneru, a najmanje i najneljubaznije oni u Dalmaciji.

Tajne kupce su najljubaznije pozdravljali u ugostiteljskim objektima, a slijede prodavači automobila. Najmanje su puta bili pozdravljeni u telekomunikacijskim centrima te u maloprodajama prehrambenih artikala.



Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika