16.02.2007. / 14:21

Autor: Ana Kirin

SALT LAKE CITY

Sulejman Talović ipak nije imao hrvatsko državljanstvo

Ukoliko se tvrdnja veleposlanice BiH u Washingtonu Bisere Turković, koja je izjavila da je Sulejman Talović kao izbjeglica u SAD ušao s hrvatskom putovnicom, pokaže točnom, u MUP-u kažu da bi to značilo da je riječ o krivotvorini

Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova izjavilo je da 18-godišnji Sulejman Talović koji je u ponedjeljak navečer u trgovačkom centru u Salt Lake Cityu ubio petero ljudi, nakon čega je i sam ubijen, nije imao hrvatsko državljanstvo, niti mu je u Hrvatskoj izdana putovnica, a nikad nije imao ni prijavljeno prebivalište. Ukoliko se tvrdnja veleposlanice BiH u Washingtonu Bisere Turković, koja je izjavila da je Sulejman Talović kao izbjeglica u SAD ušao s hrvatskom putovnicom, pokaže točnom, u MUP-u kažu da bi to značilo da je riječ o krivotvorini.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Nebojša Regoje potvrdio je da je Talović upisan u knjigu državljana Bosne i Hercegovine i rekao da oni nemaju spoznaja o tome da je on imao hrvatsku putovnicu. "Po želji obitelji u tijeku je procedura kako bi se njegovo tijelo dopremilo u BiH. Bit će pokopan na mjesnom groblju u Vlasenici. Naš ministar Sven Alkalaj uputio je glavnoj državnoj tajnici SAD-a Condoleezzi Rice izraze sućuti, a veleposlanica i konzul, nazočni komemoraciji ubijenim žrtvama, izrazit će sućut njihovim obiteljima", rekao je Regoje.

Prema pisanju bosanskohercegovačkih medija, Sulejman Talović je rođen u selu Talovići blizu Vlasenice. O motivima njegovog napada u Salt Lake Cityu još uvijek nema informacija.

Vezane vijesti

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika