17.02.2007. / 14:20

 

ZADAR

Stanovnici Bibinja žale se na smrad iz INA-nog skladišta

Ako vrijednosti budu veće od dopuštenih, INA-i će se zabraniti daljnje skladištenje aromatizirajućeg benzina u Zadru

Stanovnici naselja Bibinje u okolici Zadra žalili su se na INa-u zbog smrada koji se širi iz njihovih spremnika aromatizirajućeg benzina. riječ je o novom INA-nom poluproizvodu namijenjenom izvozu. U golemim skladištima trenutačno je uskladišteno 1,6 tisuća tona toga benzina. Ovo je prva ovakva pošiljka koja se skladišti u Zadru, a koja se željeznicom doprema iz sisačke rafinerije.

Neki tvrde da smrdi jer se u sisačkoj rafineriji dobiva od ruske nafte prepune sumpora i olova. U njemu, prema riječima inspektorice zaštite okoliša Rajne Zupčić, ima otrovnog benzena, tulena i ksilena. Glasnogovornik INA-e Bojan Vinek izjavio je kako je aromatizirajući benzin posve neopasan. Istina je, kazao je, da ima neugodni miris, ali INA do sada nije imala nikakve pritužbe. Ukupna količina je prodana, naručen je brod koji uskoro dolazi i na koji će se kompletni asortiman utovariti, dodao je.

Osim inspekcije zaštite okoliša koncentraciju smrdljivih plinova procijenit će i sanitarna inspekcija. Ako vrijednosti budu veće od dopuštenih, INA-i će se zabraniti daljnje skladištenje aromatizirajućeg benzina u Zadru.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika