19.02.2007. / 12:30

Autor: Stjepan Marković

SAD

Hillary Clinton: Povlačenje vojske mora se dogoditi unutar 90 dana

Hillary Clinton je u listopadu 2002. glasala da se odobi predsjedniku Georgu Bushu da zarati s tom Irakom što joj danas mnogi spočitavaju

Američka senatorica Hillary Rodham Clinton, jedna od demokratskih kandidatkinja za predsjednicu SAD-a zatražila je u nedjelju 18. veljače povlačenje vojske iz Iraka u roku od 90 dana inače će kongres opozvati svoju suglasnost za ulazak u rat s tom zamljom. "Sada je vrijeme da se kaže kako prerazmještaj treba započeti unutar 90 dana ili će Kongres opozvati suglasnost za ovaj rat", poručila je Hillary Clinton na svojoj Web stranici. Hillary Clinton je u listopadu 2002. glasala da se odobi predsjedniku Georgu Bushu da zarati s tom Irakom što joj danas mnogi spočitavaju. Ona se odbija ispričati zbog toga i svu odgovornost za rat prebacuje na Busha.
Hillary Clinton predlaže zakon koji bi ograničio broj američkih vojnika u Iraku na broj koji je zatečen 1. siječnja ove godine, prije odluke predsjednika Georgea w. Busha o slanju dodatnih 21.500 vojnika. Za svako iduće povećanje američkog kontingenta u Iraku trebalo bi odobrenje Kongresa, predviđa Hilary Clinton. U svojoj predsjedničkoj kampanji ona obećaje da će okončati rat i povući vojnike kući ukoliko to ne učini Bush.
Američki Senat, u kojem demokrati imaju minimalnu većinu od 51 prema 49 glasova, u subotu nije prihvatio prijedlog da se na raspravu stavi prijedlog neobvezujuće rezolucije protiv slanja dodatnih američkih vojnika u Irak, jer je prijedlog dobio 56 od potrebnih 60 glasova.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika