20.02.2007. / 12:05

Autor: Ana Kirin

HGK

Dodijeljene Zlatne kune

Kao najbolja velika hrvatska tvrtka Zlatnu kunu je dobio Ericsson Nikola Tesla, a kao najbolja mala tvrtka Šestan-Busch iz Preloga, proizvođač borbenih i biciklističkih kaciga te plastične opreme. Zlatnu kunu u kategoriji srednjih tvrtki osvojila je dubrovačka Atlantska plovidba

Dodjela nagrada Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna za izvrsnost poslovanja u 2006. godine održana je u ponedjeljak 19. veljače navečer zajedno s proslavom 155. godišnjice osnutka HGK. Kao najbolja velika hrvatska tvrtka Zlatnu kunu je dobio Ericsson Nikola Tesla. Nagradu Zlatna kuna za izvrsnost poslovanja u prošloj godini kao najbolja mala tvrtka dobio je Šestan-Busch iz Preloga, proizvođač borbenih i biciklističkih kaciga te plastične opreme. Zlatnu kunu u kategoriji srednjih tvrtki osvojila je dubrovačka Atlantska plovidba. Kristalnu kunu, nagradu za tri uzastopne pobjede u kategoriji najuspješnijih srednjih tvrtki dobila je tvrtka Dalekovod. Erste & Steiermärkische Bank Rijeka proglašena je najboljom bankom, a Allianz Zagreb najboljim osiguravajućim društvom.

Brodarski institut Zagreb i Končar-Institut za elektrotehniku dobili su Zlatnu kunu za inovaciju. Nagrada za životno djelo dodijeljena umirovljenom profesoru Tomislavu Lovriću, za doprinos razvoju prehrambene biotehnologije. U ponedjeljak su dodijeljena i sredstva zaklade Izvorno hrvatsko koju je HGK osnovala 1997. godine. Dodijeljeni su također novi znakovi Izvorno hrvatsko, koje je dosad dobio 81 proizvod, te znak Hrvatska kvaliteta, koji sada nosi 164 proizvoda.

Na dodijeli Zlatnih kuna bili su prisutni i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader. Mesić je pozvao na uspostavu gospodarstva temeljenog na znanju i visokim tehnologijama. Istaknuo je da se pri novim gospodarskim koncepcijama ne vrijedi vraćati natrag, ka klasičnoj industriji. Sanader je rekao kako će razvoju hrvatskog gospodarstva doprinijeti i ulazak Hrvatske u Europsku uniju i NATO. Poduzetnike je nazvao cvijetom hrvatskog društva te istaknuo da će im Vlada davati svaku potporu.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević naglasio je važnost mira i stabilnosti za razvoj gospodarstva. Vidošević je podsjetio na svoju viziju Hrvatske 2007. od prije deset godina. Rekao je da su mnogi tada naznačeni ciljevi ostvareni, a političare je pozvao da zajedno s gospodarstvenicima rade na promociji proizvodnje i izvoza.

Vezane vijesti

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

"Italija je Hrvatskoj najvažniji partner u kontinuirano uravnoteženoj robnoj razmjeni. Italija je i drugi po važnosti ulagač u RH te 65 posto… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika