20.02.2007. / 12:29

Autor: Ana Kirin

NIGERIJA

Nitko od otetih nije ozlijeđen

Tvrtka HydroDive objavila je u utorak 20. veljače kako surađuje s nigerijskim vlastima kako bi trojica njenih radnika, dvojica Hrvata i Crnogorac, koji su oteti u nedjelju 18. veljače navečer, bili sigurno oslobođeni. "Prema našem saznanju nijedan od otetih nije bio ozlijeđen", stoji u elektronskoj poruci tvrtke HydroDive za Hinu. U poruci se također navodi kako "zasad nije poznato jesu li otmičari povezani s bilo kojom militantnom skupinom iz Delte Nigera ili je otmica čin kriminalnih bandi".

HydroDive, sa sjedištem u Lagosu i glavnim operativnim središtem u Port Harcourtu, vodeća je tvrtka u pružanju uslužnih djelatnosti naftnoj industriji u Zapadnoj Africi, stoji u priopćenju tvrtke.

Ranije je objavljeno kako su otmičari u ponedjeljak zatražili da HydroDive otvori telefonsku liniju preko koje bi predstavnici tvrtke mogli komunicirati sa svojim otetim radnicima, hrvatskim državljanima Renatom Garmom i Matom Lušom te državljaninom Crne Gore Milanom Smolovićem.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika