26.02.2007. / 09:32

Autor: Martina Zeković

BOLIVIJA

Poplave usmrtile 40 osoba

Službenici izvještavaju da se pojavilo preko 1.600 slučajeva tropske groznice i 1.400 slučajeva malarije od početka poplava

 Međunarodna pomoć počela je stizati u poplavama zahvaćenu Boliviju. Poplave su usmrtile oko 40 osoba, dok su deseci tisuća morali napustiti svoje domove. Poplavljene zone i dalje se evakuiraju. Predsjednik Evo Morales za poplave okrivljuje razvijene zemlje koje nisu poduzele ništa u vezi klimatskih promjena. Meteorolozi pak tvrde da su obilne kiše povezane s fenomenom El Nino koji se javlja zagrijavanjem voda u istočnom Pacifiku.

UN je ove poplave opisao kao najveću katastrofu ikada u Boliviji upozoravajući da su zalihe vode i sanitarni uvjeti vrlo loši. Prve pošiljke humanitarne pomoći za Boliviju stižu iz Perua, Venecuele, Argentine i SAD-a.

Međunarodni Crveni križ javlja da je poplava utjecala na živote više od 350.000 ljudi od kojih je većina siromašnih domorodaca. Službenici izvještavaju da se pojavilo preko 1.600 slučajeva tropske groznice i 1.400 slučajeva malarije od početka poplava.

Vezane vijesti

U bolivijskim gradovima zabranili promet motornim vozilima

U bolivijskim gradovima zabranili promet motornim vozilima

U devet bolivijskih gradova bio je zabranjen promet svim motornim vozilima i javnom prijevozu jer se u državi održavao prvi 'Nacionalni dan pješaka',… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika