26.02.2007. / 10:55

Autor: Stjepan Marković

SAD

Sunday Times: Generali podnose ostavke ukoliko Bush napadne Iran

Upozorenja o ostavkama su stigla nakon što je američki predsjednik Dick Cheney rekao da su sve opcije za Iran otvorene, pa i ona vojna

Ukoliko američki predsjednik George Bush napadne Iran dio najviših časnika američke vojske i mornarice namjeravaju podnijeti ostavke, javlja Sunday Times. Times se poziva na informacije dobivene iz vojnih i obavještajnih krugova. "Četiri ili pet generala i admirala spremna su podnijeti ostavke ako Bush naredi napad na Iran", izjavio je izvor blizak britanskoj obavještajnoj zajednici. "U Pentagonu jednostavno više nemaju želudac za to, a mnogi se pitaju bi li takav napad uopće bio učinkovit i izvediv."

Prema pisanju tog lista postoje sukobi unutar Pentagona zbog mogućeg napada na Iran, dio generala ne vjeruje da bi se moglo pobijediti u tom sukobu što bi stvorilo velike probleme za Ameriku.

Upozorenja o ostavkama su stigla nakon što je američki predsjednik Dick Cheney rekao da su sve opcije za Iran otvorene, pa i ona vojna. Ovakav otpor vojnih krugova bio bi presedan u američkoj povijesti jer su do sada američki generali bez pogovorno izvršavali zapovijedi koje im je davao predsjednik. Ministar obrane Robert Gates također je upozorio protiv napada na Iran, što analitičari smatraju davanjem podrške generalima u Pentagonu.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika