27.02.2007. / 16:03

Autor: Stjepan Marković

NIZOZEMSKA

Hiddink osuđen zbog utaje poreza

Hiddink je postao zanimljiv poreznim inspektorima nakon su zbog sumnji na kriminalne aktivnosti prisluškivali telefonske razgovor bivšeg predsjednika PSV-a s kojim je razgovarao

Sud u Nizozemskoj osudio je nogometnog trenera Guusa Hiddinka na šest mjeseci uvjetnog zatvora i globu od 45.000 eura zbog varanja na porezu. Hiddink je utajio gotovo 1,4 milijuna eura poreza 2002. i 2003. godine lažno prijavljujući da mu je boravište u Belgiji gdje su porezi puno niži. Tužitelji su zahtijevali zatvorsku kazno od deset mjeseci. Hiddink nije bio na sudu prilikom izricanja presude, a ranije je odbacio optužbe nazvavši ih smiješnima. Na sudu Hiddink je priznao da nikad nije živio u svojoj kući u Belgiji, no također je zanijekao da je u Amsterdamu živio sa svojom djevojkom.

Hiddink je 2002. godine radio kao izbornik južnokorejske reprezentacije i vodio ih je na svjetskom prvenstvu 2002. godine koje se održavalo u Japanu i Južnoj Koreji na kojemu su ispali u četvrt finalu. Nakon toga se vratio u Nizozemsku i preuzeo vođenje PSV-a, nogometnog kluba iz Eindhovena.

Hiddink je postao zanimljiv poreznim inspektorima nakon su zbog sumnji na kriminalne aktivnosti prisluškivali telefonske razgovor bivšeg predsjednika PSV-a s kojim je razgovarao.
Hiddink danas je izbornik ruske reprezentacije koju je preuzeo nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u njemačkoj na kojemu je vodio Australiju.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika