06.03.2007. / 11:51

Autor: Nina Tomljanović

ISTRAŽIVANJE

Najnegativniji imidž imaju Izrael, Iran i SAD

Ispitivanje je rađeno za svjetski servis British Broadcasting Corporation, popularni BBC, a sudjelovale su Velika Britanija, Kanada, Kina, Francuska, Indija, Iran, Izrael, Japan, Sjeverna Koreja, Rusija, SAD, Venezuela

Izrael, Iran i Sjedinjene Države zemlje su s najnegativnijim imidžem, pokazalo je ispitivanje BBC-a, provedeno diljem svijeta, kojim se željelo utvrditi stajalište prema 12 velikih zemalja. Najbolje u istraživanju prošle su Kanada i Francuska, a rezultati su objavljeni u utorak, 6.veljače u Londonu. Ispitivanje je obuhvatilo više od 28.000 ljudi, koji su trebali rangirati 12 zemalja po tome imaju li pozitivan ili negativan utjecaj u svijetu.

Ispitivanje je rađeno za svjetski servis British Broadcasting Corporation, popularni BBC, a sudjelovale su Velika Britanija, Kanada, Kina, Francuska, Indija, Iran, Izrael, Japan, Sjeverna Koreja, Rusija, SAD, Venezuela.

Izrael je negativno ocijenilo 56 posto ispitanika, a pozitivno njih 17 posto, dok Iran negativno ocjenjuje 54 posto, a pozitivno 18 posto ispitanih. Sjedinjene Države su na trećem mjestu po broju negativnih ocjena, s 51 posto ispitanika koji ističu negativan utjecaj SAD-a, dok 30 posto njih ocjenjuje utjecaj SAD-a pozitivnim.

Sljedeća je Sjeverna Koreja, koju je negativno ocijenilo 48, a pozitivno 19 posto ljudi koji su sudjelovali u anketi. Kanada je ocijenjena najpozitivnijom, s 54 posto onih koji vide u djelovanju njezinih dužnosnika pozitivan utjecaj u svijetu i 14 posto onih koji taj utjecaj ocijenjuju negativnim. Iza Kanade slijede Francuska i Japan. Ispitanici su odgovarali i na pitanje o ulozi 25-očlane Europske unije - njih 53 posto tu ulogu ocjenjuje pozitivnom, a 19 posto negativnom.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika