06.03.2007. / 18:12

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

Kurjakova žena pod istragom zbog utaje poreza

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je zahtjev za istragom protiv Biserke Funduk-Kurjak, ravnateljice poliklinike "Moderni medicinski centar" zbog sumnje da je utajila gotovo 700 tisuća kuna poreza. Na stranicama Državnog odvjetništva (DORH) objavljeno je da je podnesen zahtjev za istragom, no nije navedeno ime osobe ili klinike. Mediji neslužbeno navode da je riječ o Biserki Funduk-Kurjak koja se istražuje zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici navodi da je ravnateljica Poliklinike od početka 2000. do kraja 2002. pružala usluge pacijentima i naplaćivala ih prema ovjerenom cjeniku, a da istovremeno sve obavljene usluge nije evidentirala u poslovnim knjigama, umanjujući osnovicu za oporezivanje. Prema procjenama DORH-a izbjegavanjem plaćanja poreza oštetila je proračun za nešto više od 698 tisuća kuna.

Vezane vijesti

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika