07.03.2007. / 15:52

Autor: Ana Kirin

ZAGREB

Trojica stranaca pljačkali bankomate

Trojica stranaca uhićena su u utorak 6. ožujka u Zagrebu jer su s krivotvorenim bankovnim karticama podizali novac na bankomatima raznih banaka. Nedavno su zbog istog kriminalnog djela uhićena i trojica državljana Velike Britanije, a ovaj put se uz dva Britanca našao i 20-godišnji državljanin Njemačke. Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba izjavila je da se radi o pripadnicima iste skupine, podrijetlom sa Šri Lanke, koji su u Zagreb došli s namjerom da krivotvorenim karticama podižu novac.

Za sada se ne zna koliko su točno novca uspjeli podići, iz kojih banaka i na čiju štetu. Međutim, policija je objavila da je kod jednog uhićenog Britanca pored 13 plastificiranih kartica bijele boje bez ikakvih podataka, pronađeno i oko 18.000 kuna i 20 američkih dolara, kod drugog 7 krivotvorenih kartica i 14.000 kuna, a kod trećeg 10.000 kuna. Kako kažu u policiji, ta su uhićenja "rezultat promatranja bankomata u Bakačevoj ulici" i odigrala su se upravo na tom mjestu prilikom ulaska uhićenika u taksi. Uz sve ranije navedeno, još 53 plastificirane kartice, bankovne potvrde i 500 kuna pronađeno je u taksiju. U hotelskim sobama, koje su dvojica uhićenih koristili od 2. do 6. ožujka, pronađeno je još 137 krivotvorenih kartica, oko 41.000 kuna te 12.700 eura.

Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika