12.03.2007. / 14:00

Autor: Ana Kirin

MVPEI

Oslobođeni radnici iz Nigerije prvim letom dolaze kući

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija priopćilo je da se dvojica Hrvata i državljanin Crne Gore, koji su oslobođeni u ponedjeljak 12. ožujka rano ujutro u Nigeriji, osjećaju se dobro i da će nakon liječničkih pregleda biti poslani kući prvim mogućim letom.

Kako se ističe u priopćenju, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija sve je vrijeme bilo u redovitom, svakodnevnom i izravnom kontaktu s obiteljima otetih i izvješćivalo ih o stanju pregovora i samih otetih, u onoj mjeri u kojoj su otmičari bili spremni na komunikaciju. U dogovoru s Ministarstvom vanjskih poslova Republike Crne Gore hrvatsko je Ministarstvo u potpunosti preuzelo brigu i za otetog crnogorskog državljana.

Prema riječima glasnogovornika nigerijske vojske Sagira Muse, vojska je nakon dojave da neki militanti drže strance kao taoce na području Ogbakirija, pretražila tu lokaciju gdje je naišla na neznatan otpor. Operacija je ipak bila uspješna i oteti Hrvati i Crnogorac su oslobođeni.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika