13.03.2007. / 11:04

Autor: Ana Kirin

HAAG

Šešelj ima tumor na jetri

Dr. Momčilo Babić, član Šešeljevog liječničkog tima, uvjeren je da je nova dijagnoza liječničkog tima haškog suda još jedan način psihičke torture nad Šešeljom

Vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, koji se trenutno nalazi u zatvoru haškog suda, boluje od hemangioma jetre, objavio je liječnički tim Suda u Haagu a prenio beogradski Kurir. Međutim, kako piše beogradski list, liječnički tim Srpske radikalne stranke koji prati Šešeljevo zdravlje zatražio je od haškog suda da se naprave dodatne pretrage kako bi se utvrdilo točno zdravstveno stanje njihova lidera.

Dr. Momčilo Babić, član Šešeljevog liječničkog tima, izjavio je na konferenciji za novinare da se dijagnoza hemangioma jetre to jest benignog tumora, koju su dali haški liječnici, ne može ustanoviti samo na temelju ultrazvučnog pregleda. On smatra da se trebaju napraviti brojne druge pretrage kako bi se točno utvrdilo je li riječ o benignom tumoru koji se lako liječi kirurškim putem, ili pak o malignom, što bi značilo da je svaki dan važan i da se odmah mora početi sa liječenjem.

Dr. Babić je skrenuo pažnju na činjenicu da se na prethodnim pregledima ta promjena nije videla i da je primjećena tek na pregledu početkom ožujka. Istaknuo je kako su iskustva s radom medicinske službe u Haagu do sada bila vrlo loša te da je "sasvim jasno da se u Tribunalu provode nepoznate, nejasne i neobjašnjive mjere i metode specijalnog tretmana prema Šešelju". Babić je uvjeren da je i ova dijagnoza način psihičke torture nad Šešeljom.

Vezane vijesti

Srbija jamči za Šešelja

Srbija jamči za Šešelja

Predsjednik srbijanskoga Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim sudom Rasim Ljajić poslao je Jean-Claudeu Antonettiju, predsjedatelju sudskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika