19.03.2007. / 09:40

Autor: Stjepan Marković

SAD

Sjevernoj Koreji će se odmrznuti računi

Sjevernokorejski fondovi koji su zamrznuti u banci u Macau zbog sumnje da služe za pranje novca i kriminalne radnje biti će deblokiran i prebačen u banku u Pekingu, objavili su predstavnici SAD-ea. Vlasti u Pyongyangu su objavile da neće prekinuti svoj nuklearni program sve dok im se ne odmrznu računi i pošalje humanitarna pomoć.
Prije mjesec dana na sastanku šest država sklopljen je sporazum o prekidu sjevernokorejskog nuklearnog programa u zamjenu za pomoć u hrani i energentima. Predstavnici šest nacija ponovno su se našli u Pekingu da rasprave provođenje dogovora.
Prošli tjedan SAD-e su istražile su sjevernokorejske račune u Banco Delta Asia u Macau, na kojima se nalazi 25 milijuna dolara, taj bi novac prema njihovim riječima trebao biti odmrznut i transferiran na račun u Bank of China u Pekingu. Sjeverna Koreja je prijetila povlačenjem iz pregovora u koliko se račun ne odmrzne. Prema riječima američkih delegata nitko ne želi da se pregovori prekinu zbog 25 milijuna dolara.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika