19.03.2007. / 19:15

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA VOJSKA

Mesić imenovao nove zapovjednike Oružanih snaga

Na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i uz suglasnost ministra obrane predsjednik Stjepan Mesić je u ponedjeljak 19. ožujka kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, donio Odluku o razrješenjima i imenovanjima u Oružanim snagama RH.

Tako je general pukovnik Marijan Mareković nakon uspješnog četverogodišnjeg rada razriješen dužnosti zapovjednika Hrvatske kopnene vojske. Njegov dosadašnji zamjenik, general pukovnik Mladen Kruljac imenovan je za novog zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.

Viceadmiral Zdravko Kardum razrješen je dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, a komodor Ante Urlić razrješen je dužnosti načelnika Stožera Hrvatske ratne mornarice i istodobno imenovan na dužnost zapovjednika Hrvatske ratne mornarice.

S dužnosti zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane razriješen je general bojnik Viktor Koprivnjak, a njegovo je mjesto preuzeo brigadni general Vlado Bagarić, dosadašnji načelnik Stožera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Iz Ureda predsjednika priopćeno je da je ova predsjednikova odluka stupila na snagu danom donošenja. U priopćenju se dodaje se da se dosadašnji zapovjednici do imenovanja na nove dužnosti upućuju na daljnje usavršavanje stranog jezika u Školu stranih jezika Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku.

Vezane vijesti

100 sela odsječeno od svijeta

100 sela odsječeno od svijeta

Na području Splitsko-dalmatinske županije zbog snježnih padalina je odsječeno više od 100 sela od glavnih županijskih i državnih prometnica, pa je od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika