20.03.2007. / 11:17

Autor: Stjepan Marković

INDONEZIJA

Samozvani Crni Isus optužen za 30 silovanja i ubojstava

Nakon dvogodišnjeg bježanja pred policijom uhvatila ga je grupa seljaka koja ga je najvjerojatnije pretukla prije nego što ga je izručila policiji

Protiv Vođe kulta na Papui poznatijim pod imenom Crni Isus biti će podignuto najmanje 30 optužnica za ubojstva i silovanja, javlja BBC. Prema informacijama koj je objavila policija, Stevev Tari je ubio i pojeo tri mlade žene koje su mu bile seksualne robinje. Tari je uhićen nakon što je dvije godine prove u bijegu, no zbog lošeg zdravstvenog stanja nije se pojavio na sudu.
Tari je studirao za luteranskog svećenika, no nakon svađe s profesorima oko naučavanja u Bubliji napustio je teologiju. Proglasio je "pravim Kristom" obećavši svojim sljedbenicima blagostanje i iskupljenje. Nakon napuštanja teologije otišao je planinsko područje Madang gdje je počeo okupljati sljedbenike. Među njegovim sljedbenicima navodno je bilo desetak seksualnih robinja koje je nazivao svojim "djevojkama cvijeća". Sumnja se da je u kultu bilo slučajeva kanibalizma i obrednog žrtvovanja ljudi.

Nakon dvogodišnjeg bježanja pred policijom uhvatila ga je grupa seljaka koja ga je najvjerojatnije pretukla prije nego što ga je izručila policiji. Zbog posljedica premlaćivanja Tari se nije mogao pojaviti pred sudom.

Vezane vijesti

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres magnitude veće od 8,0 pogodio je obalu kod indonezijske pokrajine Aceh u srijedu nekoliko sati nakon potresa 8,6 zbog kojega je oglašeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika