28.03.2007. / 14:50

Autor: Ana Kirin

FILIPINI

Oslobođena djeca oteta u Manili

Otmičari traže besplatno stanovanje i školovanje za 145 djece koja tijekom dana borave u dječjem domu u siromašnoj četvrti Manile

Nakon devet sati držanja 32 djece i dva učitelja u zatočeništvu, upravitelj dječjeg doma iz Manile Jun Ducat koji je s još jednim naoružanim otmičarem oteo školski autobus, u srijedu poslijepodne, pustio je djecu i učitelje na slobodu, javlja BBC. Naime, policija i roditelji okružili su autobus ispred gradske vijećnice i započeli pregovare s otmičarima.

Jun Ducat je iz autobusa mobitelom nazvao radijski postaju Manila i rekao kako nema namjeru ozlijediti djecu. Zatražio je besplatno stanovanje i školovanje za 145 djece koja tijekom dana borave u njegovom dječjem domu u siromašnoj četvrti Manile. Izrazio je žaljenje što je morao poduzeti nasilnu akciju kako bi privukao pažnju Filipinaca. Iz autobusa je pušten dječak koji je imao povišenu temperaturu.

Otmičari su policiji preko natpisa na kartonu poručili da kod sebe imaju bombe i vatreno oružje, te zalihu hrane i vode za dva dana.

Jun Dukat je prije 20 godina već bio uključen u jedan incident s uzimanjem taoca i tada su korištene školske bombe.

Vezane vijesti

U Londonu zatvorena ulica zbog prijetnje eksplozijom

U Londonu zatvorena ulica zbog prijetnje eksplozijom

Londonska policija je zatvorila ulicu Tottenham Court Road i evakuirala zgradu u kojoj je navodno čovjek koji prijeti kako će aktivirati bombu, piše… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika