20.06.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

SAD

AL GORE OSNIVA LIBERALNI RADIO I TELEVIZIJU

AL GORE OSNIVA LIBERALNI RADIO I TELEVIZIJU

Bivši američki potpredsjednik Al Gore, zabrinut zbog sve većeg jačanja konzervativnih desničarskih radio stanica i TV-mreža, odlučio je svoj ugled i utjecaj iskoristiti kako bi pokušao parirati ovim desnim tendencijama u medijima. Stoga je počeo paralelno raditi na organiziranju mreže liberalnih radiostanica koje bi kontrirale desničarskim radijskim komentatorima. Gore uz to radi i na stvaranju liberalne TV-mreže, koja bi postala konkurencija trenutno izuzetno popularnoj desničarskoj TV-mreži “Fox News” u vlasništvu Ruperta Murdocha. U realizaciji ovog televizijskog projekta Gore radi sa poduzetnikom Joelom Hyattom, koji se posljednjih godina proslavio sa organiziranjem široke mreže odvjetničkih kancelarija u manjim američkim mjestima, gdje inače nema odvjetnika. Hyatt ima velike organizacione sposobnosti, a vrlo je zainteresiran za osnivanje široke liberalne TV-mreže, pa zato surađuje s Goreom, čiji je politički utjecaj i u medijskim krugovima velik. Navodno se Gore i Hyatt slažu da ta nova TV-mreža mora biti namijenjena u prvom redu mlađoj publici. Na projektu mreže radio-stanica Gore, pak, radi sa bračnim parom Sheldonom i Anitom Drobny, koji već posjeduju radiostanicu u Chicagu, ali žele stvoriti nacionalnu mrežu. Oni su spremni smjesta uložiti 10 milijuna dolara u taj projekt, a Gorea su zamolili da ih spoji sa drugim potencijalnim investitorima i političarima, koji bi pomogli projekt. Gore ih je spojio i sa nekim medijskim stručnjacima i radijskim zvijezdama, pa je jedan od najvećih liberalnih američkih radijskih komentatora Al Franken već pristao nastupati na njihovoj radio stanici.
Gore je za ove projekte zainteresiran jer je velika većina američkih radiostanica desno usredotočena, a to je tendencija i nekih TV-mreža, pa Gore – kao i drugi demokratski političari – smatra da zbog takvog medijskog usmjerenja republikanci pobjeđuju demokrate na izborima.

Vezane vijesti

TV prava za Premierligu prodana za 1,5 milijardi eura više

TV prava za Premierligu prodana za 1,5 milijardi eura više

Engleska nogometna liga EPL je u srijedu objavila prodaju televizijskih prava za utakmice Premier League za razdoblje od 2013. do 2016. godine za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika