17.04.2007. / 17:32

Autor: Nacionalova redakcija

BIOGRAD

Boro Gotovina dao izjavu policiji o prijetnji Ivanu Zvonimiru Čičku

"Na moje zahtjeve da mi dostavi dokaze i argumente, Ivan Zvonimir Čičak me u dva navrata prekinuo i govorio: "Ti meni prijetiš." Rekao sam da takvu namjeru nemam i da nisam osoba koja zna prijetiti, nego sam samo osoba koja svoje odluke pretvara u djelo", objasnio je Boro Gotovina

Nakon što je navodno prijetio smrću kolumnistu "Jutarnjeg lista" Ivanu Zvonimiru Čičku, brat generala Gotovine Boro Gotovina, u utorak je dao iskaz u Policijskoj postaji u Biogradu. Boro Gotovina tvrdi kako je od Čička samo tražio dokaze za optužbe iz teksta da mu je brat cinkaroš i izdajica. U razgovoru za Hinu, dodao je kako nije prijetio Čičku već je jednostavno osjetio potrebu da mu se obrati zato što je u svom tekstu prošle subote uvrijedio ne samo brata nego i cijelu obitelj, optužujući je kao izdajničku, cinkarošku ili špijunsku.

"Na moje zahtjeve da mi dostavi dokaze i argumente, Ivan Zvonimir Čičak me u dva navrata prekinuo i govorio: "Ti meni prijetiš." Rekao sam da takvu namjeru nemam i da nisam osoba koja zna prijetiti, nego sam samo osoba koja svoje odluke pretvara u djelo", objasnio je Boro Gotovina i dodao da ga je Čičak nazvao oko 13,10 sati i počeo govoriti kako ga nije shvatio te da on voli moga brata Antu, ali da će ga uništiti njegovi odvjetnici. Boro Gotovina odgovorio mu je neka od sada ne voli Antu na ovaj način, te je ponovio da ostaje pri zahtjevu da mu dostavi dokaze da mu je brat špijun ili izdajica. Tada je Čičak navodno ponovio da mu Gotovina prijeti.

Boro Gotovina namjerava podnijeti tužbu protiv Ivana Zvonimira Čička zbog krajnje uvrjedljivih Čičkovih optužaba u subotnjem tekstu. Naime Čičak je za jedne dnevne novine izjavio kako se nije ispričao Bori Gotovini niti da mu je rekao da voli Antu Gotovinu.

Vezane vijesti

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Obrana generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom pozvala je žalbeno vijeće da ne uzme u obzir nove argumente koje je na žalbenoj raspravi održanoj u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika