19.04.2007. / 09:40

Autor: Martina Zeković

UKRAJINA

Ukrajinski premijer spreman na kompromise radi rješavanja krize

Ukrajinski premijer Viktor Janukovič spomenuo je u srijedu mogućnost kompromisa u rješavanju političke krize. "Mogućnosti dijaloga i kompromisa još nisu iscrpljene. Moguće je pronaći kompromis prije odluke suda", rekao je Janukovič na Vijeću ministara.

Naime, nakon što je 2. travnja predsjednik Viktor Juščenko proglasio raspuštanje parlamenta, Ustavni sud već drugi dan proučava valajnost te predsjedničke odluke kojoj se protivi proruska vladina koalicija. Zasjedanje suda kasnilo je jedan sat jer su tisuće prosvjednika i neki zastupnici blokirali ulaze u zgradu. Zasjedanje je počelo tek nakon intervencije snaga reda koje su sucima, zastupnicima i novinarima oslobodile prilaze zgradi.

Pristaše proruske koalicije nosili su transparente na kojima je pisalo "Juščenko poštuj Ustav", "Narod je za zakon, za parlament i za vladu", dok su se Sudom okupili i pristaše prozapadne oporbe, predsjednička stranka Nova Ukrajina, Blok Julije Timošenko i pokret Narodna samoobrana.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika