20.04.2007. / 10:55

Autor: Nacionalova redakcija

TALIJANSKA UDRUGA NOGOMETNIH SUDACA

Suspendirano devet nogometnih sudaca zbog namještanja utakmica

Zbog sumnje u umiješanost u namještanje utakmica Talijanska Udruga nogometnih sudaca (AIA) suspendirala je sedam glavnih i dva pomoćna suca. Prošlog je tjedna u Napulju pokrenuta i nova istraga vezana za namještanje 40 utakmica u sezoni 2004/05. Na listi osumnjičenih nalazi se 48 osoba među kojima i devet suspendiranih sudaca, a kao središnja figura i ovoga se puta spominje bivši direktor Juventusa Luciano Moggi.

Što se tiče Hrvatske i sporta, nakon neuspjeha u Cardiffu, premijer Sanader zatražio je odgovornost predsjednika Hrvatskoh nogometnog saveza Vlatka Markovića zbog toga što hrvatsko-mađarska kandidatura za EURO 2012. nije dobila niti jedan glas. Sanader je bio ljut, ali smjenu Markovića nije tražio jer formalno nema takvo pravo. "Hrvatski sport zaslužuje da mu državno vodstvo daje potporu kroz stvaranje uvjeta za razvoj, a ne kroz miješanje. Ali očekujemo odgovore zašto je došlo do tog debakla, a te odgovore treba dati i zbog odgovornosti prema javnosti", rekao je Sanader.

Ni Sanaderova oštra kritika nije potaknula Markovića da razmisli o ostavci, te je jučer izjavio kako "o ostavci nema govora". Prema Sanaderovim riječima i mađarska vlada za debakl optužuje nogometne vlasti.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika