23.04.2007. / 19:28

Autor: Ana Kirin

UKRAJINA

Sastali se Janukovič i Juščenko

Za vrijeme njihova sastanka nekoliko tisuća Ukrajinaca nastavilo je prosvjed pred zgradom Ustavnog suda u središtu Kijeva

U još jednom pokušaju rješavanja krize u Ukrajini u ponedjeljak 23. travnja sastali su se ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko i njegov politički protivnik premijer Viktor Janukovič. Nakon dvosatnog razgovora ni Juščenko ni Janukovič nisu davali izjave za novinare.

Za vrijeme njihova sastanka nekoliko tisuća Ukrajinaca nastavilo je prosvjed pred zgradom Ustavnog suda u središtu Kijeva. Dio ih prosvjeduje za, a ostali protiv raspuštanja parlamenta. Prosvjednike pristaše Janukoviča od pristaša Juščenka razdvaja metalna prepreka i policijski kordon.

Politička kriza u Ukrajini započela je nakon raspuštanja parlamenta 2. travnja o čemu je odluku donio prozapadnjački orijentirani predsjednik Viktor Juščenko. Međutim, njegovu je odluku osporila koalicijska vlada proruski orijentiranog premijera Janukoviča, koji je na ovome slučaju angažirao Ustavni sud.

Nakon nedjeljne stanke Sud je u ponedjeljak nastavio s razmatranjem valjanosti odluke predsjednika Juščenka. Sudac Volodymyr Kampo, kojega smatraju bliskim predsjedniku, predložio je da se razmatranje odluke prekine, uz argument da je ona postala previše ispolitizirana. "Bez obzira na to kakva će biti odluka, ona neće omogućiti pronalazak rješenja sukoba, već će, naprotiv prouzročiti njegovo pogoršanje", kazao je Kampo.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika