28.04.2007. / 09:19

Autor: Nacionalova redakcija

KOSOVO

UN-ova misija završila posjet

Veleposlanici su jučer razgovarali s najvišim kosovskim dužnosnicima, predstavnicima međunarodnih institucija i predstavnicima Srba u Gračanici i Mitrovici

Nakon što u subotu 28. travnja misija Vijeća sigurnosti UN-a završi posjet Kosovu otputovat će u Beč i razgovarati s posebnim predstavnikom UN-a za status Kosova Marttijem Ahtisaarijem.

Izaslanstvo Vijeća sigurnosti, u kojoj je 15 veleposlanika zemalja članica tog tijela, u subotu će najprije posjetiti Orahovac gdje će se, kako je najavljeno, sresti s predstavnicima lokalnih Srba, a zatim posjetiti selo Mala Kruša, u kojem je počinjen jedan od najvećih zločina nad albanskim stanovništvom u ratu 1999. godine.

Boravak na Kosovu misija će završiti posjetom selu Brestovik u općini Peć, nastanjenom uglavnom Srbima povratnicima. Jedini susret članova misije s novinarima je najavljen za 15.30 sati u zračnoj luci u Prištini.

Izaslanstvo potom, kako je ranije najavljeno, putuje u Beč gdje će se na radnoj večeri sresti sa Marttijem Ahtisaarijem.

Prije boravka na Kosovu misija Vijeća sigurnosti UN-a posjetila je Bruxelles i Beograd.

Veleposlanici su jučer razgovarali s najvišim kosovskim dužnosnicima, predstavnicima međunarodnih institucija i predstavnicima Srba u Gračanici i Mitrovici.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika