03.05.2007. / 13:59

Autor: Nacionalova redakcija

SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Investitori i Grad Zagreb u sukobu oko gradnje Arene

Prema ugovoru o gradnji Arene Zagreb gdje bi se trebalo održati Svjetsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj 2009. godine, Grad Zagreb upravljat će samo dvoranom dok će tvrtke TriGranit i Ingra koje grade Arenu, upravljati cijelim objektom. Grad Zagreb, međutim, takvu verziju ugovora smatra neprihvatljivom, potvrdio je zamjenik gradonačelnika Zagreba Ivo Jelušić. Iako će Grad Zagreb zajedno sa Vladom plaćati najam Arene, TriGranit i Ingra traže da Grad plati i komunalni doprinos, te da se izmijeni prostorni plan kako bi se uz Arenu mogli izgraditi tržni centar i još jedan rotor, koji bi, prema njima, trebao financirati Grad.

"Prvo, dogovor Vlade i Grada nikad nije doveden u pitanje. To je partnerski odnos 50:50. Drugo, održavanje rukometnog prvenstva 2009. nikada nije dovedeno u pitanje. Treće, nitko neće ucjenjivati ni Grad ni Vladu. Nećemo potpisati nešto na 28 godina što je na štetu Grada. Četvrto, pametni uvijek imaju alternativu", rekao je gradonačelnik Bandić i naglasio da Ingra i TriGranit "imaju tjedan dana vremena za konačnu verziju ugovora".

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika