03.05.2007. / 19:30

Autor: Stjepan Marković

SRBIJA

Propali pregovori o sastavljanju vlade

Trojica lidera su napustili sastanak u veoma napetoj atmosferi bez dogovara o sljedećem sastanku

Sastanak Vojislava Koštunice, predsjednika DSS NS, Borisa Tadića, predsjednika DS i Mlađana Dinkića, predsjednika G17 plus, oko sastavljanja nove vlade propao je i završio konfliktom između predstavnika DSS-a i DS-a. Kako javlja B92 Boris Tadić i Vojislav Koštunica su iskazali različite vizije o budućnosti Srbije, ali također su ponovili i različite stavove o ministrima u budućoj vladi. Mnogo se očekivalo od ovog sastanka i neki srpski mediji su ga najavljivali kao konačni nakon kojega će biti objavljeno sastavljanje vlade. Tvrdilo se da je postignut dogovor o većini stvari te da ostaju sitni tehnički detalji, no izgleda da nesuglasice između srpskih lidera velike te je moguće da se ne postigne nikakav sporazum prije 15. svibnja kada je zadnji rok.

Prema pisanju B92 Tadić drži da je zahtjev Koštunice da se njegovoj stranci prepuste ministarstva unutrašnjih poslova prometa i BIA (Bezbednosno-informativnu agencija) pretjerani. Sa druge strane, Koštunica čvrsto je pri stavu da im te funkcije trebaju pripasti.

Trojica lidera su napustili sastanak u veoma napetoj atmosferi bez dogovara o sljedećem sastanku. Među njima vlada veliko nepovjerenje što opterećuje pregovore. U njihovim strankama sve se manje vjeruje u mogućnost dogovara te se pripremaju taktika kojima bi se pred javnošću optužilo druge za ne sastavljanje vlade.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika