05.05.2007. / 15:57

Autor: Nina Tomljanović

DOMOVINSKI MOST

Ovoren najveći most u Hrvatskoj

Otvorenje mosta bilo je predviđeno za sredinu ožujka, no odgođeno je zbog otklanjanja posljedica nastalih zbog propusta u radovima priključenja Radničke ceste na Domovinski most i loše koordinacije izvođača radova i investitora

U subotu, točno u podne, u Zagrebu nakon pet godina gradnje otvoren je Domovinski most, kojeg su otvorili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić. Riječ je o najvećem mostu u Hrvatskoj dugom 879 metara, a širokom 34 metra, koji je ujedno i vrlo važna prometna spona izgrađena preko rijeke Save, na dijelu između zagrebačkog naselja Petruševac i Kosnice. Zamišljen je kao višenamjenski objekt s prometnom i infrastrukturnom funkcijom sa dva vozna traka u svakom smjeru, te u sredini prostor za šinska vozila te pješački pločnik s biciklističkom stazom, a preko njega će prelaziti buduća brza željeznica koja će biti i veza sa zračnom lukom. Cijela investicija vrijedna je oko 236 milijuna kuna.

Otvorenje mosta bilo je predviđeno za sredinu ožujka, no odgođeno je zbog otklanjanja posljedica nastalih zbog propusta u radovima priključenja Radničke ceste na Domovinski most i loše koordinacije izvođača radova i investitora.

Gradonačelnik Milan Bandić zbog toga se ispričao građanima i najavio da će odgovorni snositi posljedice.

Nakon sanacije tog propusta, otvaranje je ponovno bilo odgođeno jer most nije imao uporabnu dozvolu.

Grubi građevinski radovi na Domovinskom mostu, kojeg su gradile zagrebačke tvrtke Industrogradnja i Viadukt s kooperantima, bili su dovršeni još u ožujku 2006.

Vezane vijesti

Bubalo: HAC ne odustaje od koridora 5C

Bubalo: HAC ne odustaje od koridora 5C

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je danas u Osijeku kako je od ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića dobio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika