06.05.2007. / 14:27

Autor: Marijana Zrinjski

KNJIGA

''Kako su homoseksualci spasili civilizaciju''

''Kako su homoseksualci spasili civilizaciju'' naziv je knjige američke priznate i nagrađivane novinarke Cathy Crimmins koja je upravo izišla u Hrvatskoj u nakladi izdavačke kuće Ljevak, a čija je promocija održana u petak u ''Knjižari Ljevak'' na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

''Ovo je ugodna, zabavna i prije svega hrabra knjiga koja na interesantan način i neagresivan način govori o utjecaju homoseksualca na širu kulturu u Americi'', kazao je na prezentaciji knjige, hrvatski novinar i pisac Dražen Ilinčić, jedan od rijetkih osoba u Hrvatskoj koji su javnosti priznali svoje homoseksualno opredjeljenje. Na pitanje utječu li homoseksualci na način življenja i u Hrvatskoj odgovorio je: ''To se ne može znati prije svega iz praktičnog razloga, a to je da uopće nije poznato koliko ima homoseksualaca i tko je ovdje uopće homoseksualac''. Na predstavljanju knjige osim Ilinčića i urednice naklade Ljevak Nives Tomašević, govorila je i Antonija Blaće, voditeljica i bivša sudionica reality showa, Big Brohter koja je tom prilikom priznala kako svoje prijatelje homoseksualce nikad ne bi mijenjala. ''Kada mi prijatelj homoseksualac kaže da izgledam božanstveno, osjećam se fenomenalno. Ne mogu to objasniti , no njihove komentare koji se tiču mog vanjskog izgleda shvaćam jako ozbiljno. Znam da su iskreni i ne govore iz nekih drugih interesa''. Dodala je kako pravih heteroseksualnih prijatelja nema budući da su kako kaže, muško ženski odnosi uvijek opterećeni privlačnošću s nečije strane. Knjigu koja smatra laganom i puno zanimljivih informacija Antonija Blaće posebno preporučuje homofobima, odnosno onima koji homoseksualne osobe ne mogu prihvatiti kao ravnopravne članove društva.

Vezane vijesti

Zabrana gay parade na - 100 godina

Zabrana gay parade na - 100 godina

'Zbog sigurnosnih razloga' u Moskvi se ne smije održavati "Gay-parada" u idućih stotinu godina, do svibnja 2112. Odgovarajuću zabranu je potvrdio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika