07.05.2007. / 08:32

Autor: Stjepan Marković

ZAGREB

Novi ugovor o gradnji zagrebačke Arene

Za Grad Zagreb je neprihvatljivo da koristi samo dvoranu, a komercijalne i poslovne sadržaje prepusti konzorciju, kao i da se odrekne komunalne naknade

Novi, izmijenjeni, ugovor za izgradnju Arene Zagreb konzorcij Ingra i TriGranit bi trebao u ponedjeljak 7. svibnja ponuditi Gradu Zagrebu. Prethodni ugovor koji je ponuđen prošlog četvrtka 4. svibnja Grad je odbio, a gradonačelnik Milan Bandić nazvao ga je pokušajem ucjene Grada. Predstavnici konzorcija i Grada su se bili sastali u petak no nikakav dogovor tada nije bio postignut. Obje strane su zadale rok od tjedan da da se postigne dogovor u protivnom bi se odustalo od cijelog projekta.

Arena je polivalentna sportska dvorana gdje bi se, među ostalim, trebalo održati Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine. Za Grad Zagreb je neprihvatljivo da koristi samo dvoranu, a komercijalne i poslovne sadržaje prepusti konzorciju, kao i da se odrekne komunalne naknade.

Neprihvatljivo je i da Grad Zagreb osigura komunalnu infrastrukturu (dva rotora, tramvajsku prugu do Laništa, most) na okolnom zemljištu koja nije u izravnoj vezi s izgradnjom dvorane već s budućim trgovačkim centrom.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika