09.05.2007. / 19:19

Autor: Marijana Zrinjski

KRIMINAL U SRBIJI

Privedeno osam pripadnika "Škorpiona"

Srbijanska policija privela je u srijedu osam pripadnika nekadašnje paravojne postrojbe "Škorpioni", za koju se sumnja da i sada ima veze s MUP-om, zbog moguće povezanosti s nedavnim pokušajem ubojstva novinara beogradskog tjednika "Vreme" Dejana Anastasijevića i njegove obitelji, potvrdio je MUP Srbije.

Anastasijeviću su u noći između 13. i 14. travnja, na prozor njegova stana u središtu Beograda, postavljene dvije "bombe-kašikare", od kojih je jedna eksplodirala i nanijela veliku štetu na zgradi, njegovom stanu i parkiranim automobilima. Kako je javio Radio B92, osmorica pripadnika "Škorpiona" uhićena su u Sremskoj Mitrovici, a nitko od njih nije, kako tvrdi MUP Srbije, aktivni pripadnik policije. Odmah nakon pokušaja ubojstva novinara Anastasijevića, pojavila su se nagađanja da to ima veze s njegovim javnim izjavama o povezanosti "Škorpiona" s MUP-om Srbije i državom.

Pripadnici "Škorpiona" nedavno su u posebnom sudu za ratne zločine u Beogradu osuđeni zbog ratnog zločina, likvidacije šestorice civila iz Srebrenice u Trnovu 1995. godine. Od šestorice pripadnika "Škorpiona", koji su identificirani na snimci egzekucije Srebreničana, dvojica su osuđena na maksimalnih 20 godina zatvora, jedan na 13 i jedan na pet, jedan je oslobođen, dok je šesti identificirani, Slobodan Davidović, uhićen u Hrvatskoj i osuđen na 15 godina zatvora.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika