16.05.2007. / 18:54

Autor: Nina Tomljanović

BRUXELLES

Washington će s UN-om djelovati oko statusa Kosova

Pomoćnik američke državne tajnice Daniel Fried rekao je novinarima da moskovski razgovori između Condoleezze Rice i predsjednika Vladimira Putina te ruskog ministra vanjskih poslova nisu uspjeli premostiti različita stajališta oko Kosova

Sjedinjene Države neće poduzimati jednostrane korake oko priznanja Kosova, unatoč snažnom ruskom protivljenju UN-ovu planu o budućem statusu te pokrajine, u srijedu je izjavio visoki američki diplomat.

Pomoćnik američke državne tajnice Daniel Fried rekao je novinarima da moskovski razgovori između Condoleezze Rice i predsjednika Vladimira Putina te ruskog ministra vanjskih poslova nisu uspjeli premostiti različita stajališta oko Kosova. No, dodao je da će Washington i dalje ići za rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a.

"Ne vidimo nikakve prednosti poduzimanja akcija izvan Vijeća sigurnosti, nego u svakom slučaju samo nedostatke. Rezolucija Vijeća o ovoj temi je bolje rješenje", kazao je Fried tijekom kratkog boravka u stožeru NATO-a u Bruxellesu.

Upozorio je da bi priznavanje neovisnosti Kosova bez UN-ova "blagoslova" bilo opasno. "Do neovisnosti će vjerojatno doći na ovaj ili onaj način, ono će biti nadzirano i kontrolirano, pa je stoga najbolje rješenje za sve", naglasio je Fried.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika