21.05.2007. / 09:54

Autor: Stjepan Marković

BiH

Nastavak suđenja časniku HVO-a

Paško Ljubičić je optužen za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima središnje Bosne 1993. godine, kada je bio zapovjednik IV bojne Vojne policije HVO-a

Nastavak suđenja bivšem časniku HVO-a Pašku Ljubičiću, pred Vijećem suda BiH u Sarajevu, počinje u ponedjeljak zbog zločina protiv civilnog stanovništva među kojima i za ubojstva muslimana u Ahmićima. Početak suđenja je prvotno bio planiran za 10. travnja, no odgođen je kako bi Tužiteljstvo BiH moglo napraviti prijevod prijepisa iskaza svjedoka optužbe, a obrana pronaći i angažirati odvjetnika koji aktivno govori engleski jezik.

Paško Ljubičić je optužen za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima središnje Bosne 1993. godine, kada je bio zapovjednik IV bojne Vojne policije HVO-a.

Tužiteljstvo u ovom slučaju planira izvesti čak 56 svjedoka i više od 2600 stranica dokumenata koji sadrže iskaze svjedoka optužbe izrečene pred sudom u Haagu, prije nego je Ljubičićev slučaj 2006. godine prepušten Sudu BiH. Međutim, gotovo ništa od tih dokumenata za sada nije prevedeno, a procjenjuje se kako za taj posao treba više od godine dana.

Da bi ispunilo svoje obveze, tužiteljstvo će morati zatražiti dodatno angažiranje postojećih prevoditelja pri Sudu BiH, ali će mu trebati i dodatni prevoditelji pa će samo za to trebati izdvojiti oko 12 tisuća eura.

Vezane vijesti

Žena u Saboru samo 19,8 posto

Žena u Saboru samo 19,8 posto

Novoizabrana pravobraniteljica za ravnopravnost spolova RH Višnja Ljubičić danas je u Puli rekla da su, što se zastupljenosti žena u Saboru tiče,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika