21.05.2007. / 11:53

Autor: Stjepan Marković

SRBIJA

Đinđićev ubojica izdao peti roman

Prošle godine u srpskoj javnosti podigla se prašina oko prodaje Legijinih knjiga, koje su poslije toga zabranjene u nekim knjižarama

Milorad Ulemek Legija bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije i prvooptuženi za ubojstvo Zorana Đinđića napisao je u zatvoru petu knjigu, javlja beogradski Kurir. Nova Ulmekova knjiga zove se "Kraj" i trebala bi se pojaviti u prodaju krajem mjeseca. Legiji bi se u srijedu na beogradskom sudu trebala izreći presuda zbog ubojstva Đinđića.

Roman "Kraj" prema riječima izdavačke kuće "Spina" obuhvaća period posljednjih dvadesetak godina. Priča počinje krajem osamdesetih i prati glavnog junaka koji odrasta u Novom Beogradu i "zatim kao i većina mladića odlazi na put bez povratka", stoji u objašnjenju "Spine".

Otkako se predao srpskoj policiji u ožujku 2004. godine Ulmek je napisao četiri knjige. Poslije prvijenca "Gvozdeni rov", objavio je autobiografsku knjigu "Legionar", za koju u "Spini" kažu i da je uvjerljivo najprodavanija. Poslije nje, izašle su knjige "Momci iz Brazila" i "Juda".

Prošle godine u srpskoj javnosti podigla se prašina oko prodaje Legijinih knjiga, koje su poslije toga zabranjene u nekim knjižarama. Uskoro bi se knjige najpoznatijeg pritvorenika beogradskog Centralnog zatvora trebale prodavati se i preko Internet stranice "crvenih beretki".

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika