02.06.2007. / 09:59

Autor: Nina Tomljanović

KRIJUMIČARENJE LJUDI

Istraga protiv 17 osoba zbog šverca ljudi

Od tisuću do četiri tisuće eura sezala je cijena protuzakonita prebacivanja osoba preko državne granice

Istražni zahtjev protiv 17 hrvatskih državljana podnio je jučer osječki Odsjek USKOK-a istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku, zbog sumnje da su počinili kažnjivo djelo protuzakonita prebacivanja osoba preko državne granice.

Sinoć je na internetskim stranicama USKOK-a objavljeno kako je utvrđena osnovana sumnja da se ta skupina od veljače do svibnja ove godine na širem vukovarskom području, u Iloku i Zagrebu, te u Srbiji i Turskoj udružila s više nepoznatih osoba u zajedničko djelovanje kako bi ostvarili veću imovinsku korist krijumčarenjem stranih državljana u Hrvatsku, a zatim u Italiju i druge države Europske unije. Od tisuću do četiri tisuće eura sezala je cijena protuzakonita prebacivanja osoba preko državne granice. U tom razdoblju osumnjičenici su dogovoreno prebacile najmanje 85 stranih državljana, ostvarivši protupravnu imovinsku korist od najmanje milijun kuna, navodi USKOK. U istražnom zahtjevu osječkog USKOK-a predloženo je određivanje pritvora protiv 11 osumnjičenika, a protiv ostalih nije.

Na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Vinkovcima, predstavnici policije su izvijestili kako su u operativnoj akciji "Dunav" djelatnici zagrebačke i vukovarsko-srijemske Policijske uprave u suradnji s hrvatskim MUP-om uhitili te sproveli istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku 16 osumnjičenika u dobi od 20 do 55 godina.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika