19.06.2007. / 09:06

Autor: Nina Tomljanović

POSJET SAD-u

Bandić na pikniku s dijasporom

U nedjelju je zagrebački gradonačelnik sudjelovao na pikniku u Boontonu, New Jersey, koji je organizirala Hrvatska župa Sv. Ćirila i Metoda na Manhattanu, a tim povodom je kazao kako je i "više nego dobro primljen" među dvije do tri tisuće pripadnika hrvatske dijaspore

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik boravi u posjetu SAD-u kao gost Konferencije američkih gradonačelnika, pa se tom prigodom jučer sastao s predsjednikom Konferencije, gradonačelnikom Trentona (New Jersey) Douglasom Palmerom i posjetio tvrtku Covanta Energy, jednu od vodećih tvrtki u SAD za proizvodnju energije iz otpada.

"Sastali smo se s čelnim ljudima kompanije koja je vodeća u rješenjima za dobijanje energije iz otpada u Americi i dogovorili smo kontakte naših stručnjaka", rekao je Bandić u telefonskom razgovoru za Hinu, dodajući kako je Covanta Energy zainteresirana za međunarodni natječaj koji će Zagreb raspisati za novu spalionicu otpada.

Covanta Energy iz Fairfielda u New Yerseyu, tvrtka je koja zbrinjava pet posto otpada SAD i od njega proizvodi oko 8.000 gigawata električne energije godišnje, ima 30 objekata u svijetu, i jednu od podružnica u Italiji.

U utorak će Bandić posjetiti Washington, gdje će se sastati s gradonačelnikom Adrianom Fentyem s kojim će govoriti o tješnjoj suradnji Zagreba i Washingtona, a Fenty će biti pozvan u posjetu Zagrebu, rekao je Bandić.

U nedjelju je zagrebački gradonačelnik sudjelovao na pikniku u Boontonu, New Jersey, koji je organizirala Hrvatska župa Sv. Ćirila i Metoda na Manhattanu, a tim povodom je kazao kako je i "više nego dobro primljen" među dvije do tri tisuće pripadnika hrvatske dijaspore. Bandić se također sastao na radnom ručku s predstavnicima City Bank, s kojima je, kako je kazao, razgovarao o mogućnostima suradnje i ulaganja.

Kalifornija je sljedeća destinacija koju Bandić posjetiti, a tamo će obići vinariju Grgich Hills u dolini Napa, u vlasništvu hrvatskog iseljenika Miljenka Grgicha, jednog od najglasovitijih kalifornijskih vinara. U petak i subotu gradonačelnik Zagreba bit će počasni gost na godišnjoj Konferenciji gradonačelnika SAD u Los Angelesu, a održat će i susrete s iseljenicima.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika