19.06.2007. / 10:48

Autor: Nina Tomljanović

NEZAVISNOST KOSOVA

Ceku: ''Novi pregovori ne dolaze u obzir''

''Za Prištinu su pregovori završeni i o Ahtisaarijevom paketu nema više pregovaranja'', kazao je Ceku novinarima u Prištini, te dodao da ''svako odgađanje rješavanja statusa Kosova može utjecati na stajalište građana prema kosovskim političkim čelnicima i može prerasti u frustraciju građana''

Kosovski premijer Agim Ceku izjavio je da Priština ni u kom slučaju neće voditi nove pregovore o prijedlogu glavnog izaslanika UN-a za status Kosova Martti Ahtisaarija, nakon što je jedan zapadni diplomat jučer rekao da je dovršen novi nacrt rezolucije o Kosovu.

''Za Prištinu su pregovori završeni i o Ahtisaarijevom paketu nema više pregovaranja'', kazao je Ceku novinarima u Prištini, te dodao da ''svako odgađanje rješavanja statusa Kosova može utjecati na stajalište građana prema kosovskim političkim čelnicima i može prerasti u frustraciju građana''.

''Svako odgađanje šteti procesu i stabilnosti. Siguran sam da će Kosovo na bilo koji način biti neovisno'', kazao je Ceku povodom najava da bi se mogli otvoriti novi pregovori koji bi trajali 120 dana.

Jučer je srbijanski ministar za Kosovo, Slobodan Samardžić u Mitrovici izjavio da će javnost biti upoznata s dokumentom koji se odnosi na status Kosova, a koji je Beograd dostavio Rusiji.

U dokumentu koji je od nas tražila Rusija izložili smo kako treba izgledati budući status Kosova i kako se na najbolji način može doći do njega, rekao je Samardžić, no nije precizirao što je navedeno u tom dokumentu, ali je dodao da će o svemu obavijestiti javnost ''kada Rusi odgovore''.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika