20.06.2007. / 08:32

Autor: Nina Tomljanović

ROBNA RAZMJENA

Trgovina između Hrvatske i Slovenije povećana za 47 posto

Jučer je izaslanstvo obišlo Otočac, Vrhovine, Udbinu i Donji Lapac u Ličko-senjskoj županiji, a danas Plaški, Vojnić i Krnjak te manastir Gomirje u Karlovačkoj županiji kako bi uspostavili gospodarsku suradnju i ostale oblike suradnje dviju županija s Vojvodinom, a naročito njihovih najnerazvijenijih općina, rekao je voditelj izaslanstva Danijel Petrović

U prva četiri mjeseca ove godine robna razmjena između Hrvatske i Srbije bila je 47 posto veća nego u istom razdoblju prošle godine, što je velik napredak, izjavio je jučer u Vojniću za posjeta izaslanstva Izvršnog vijeća Vojvodine veleposlanik Srbije u Hrvatskoj Radivoj Cvetićanin.

Nastavi li se tako, trgovina bi ove godine mogla dosegnuti od sedamsto i osamsto milijuna dolara, što nije loše, ali stručnjaci tvrde da još ima mogućnosti za napredovanje. Jučer je izaslanstvo obišlo Otočac, Vrhovine, Udbinu i Donji Lapac u Ličko-senjskoj županiji, a danas Plaški, Vojnić i Krnjak te manastir Gomirje u Karlovačkoj županiji kako bi uspostavili gospodarsku suradnju i ostale oblike suradnje dviju županija s Vojvodinom, a naročito njihovih najnerazvijenijih općina, rekao je voditelj izaslanstva Danijel Petrović.

Suradnja Hrvatske i Srbije, naročito Vojvodine se od 2000. godine poboljšava, s tim da je neujednačena, ovisno o regijama.

"Cilj ovog posjeta jest unaprijediti odnos ovih dviju županija s Vojvodinom. Jučer smo imali produktivne razgovore u kojima smo konkretizirali sajamsku suradnju gospodarstvenika u Gospiću te Novom Sadu, a s vremenom će se potpisati i konkretniji sporazumi o suradnji", kazao je Petrović. Pritom je istaknuo da jednako dobre kontakte očekuje i nakon obilaska nekoliko tvornica i općina u Karlovačkoj županiji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika