29.06.2007. / 08:00

Autor: Nina Tomljanović

NOVO OTKRIĆE

Dijeta za dobar seks

Neki od plodova mora su i afrodizijaci. Začini poputa curryja, kumina i cayenne ljute papričice će vaše tijelo i potaknuti cirkulaciju. Obavezno počnite jesti doručak, a mi ćemo vam dati neke prijedloge iz kojih ćete shvatiti u čemu je poanta

Da biste libido održali jakim, morate jesti laganu hranu. Najčešće kada se govori o romantičnoj večeri, zamišljamo bocu crnog vina, dobar odrezak i na kraju bogati čokoladni desert. No ako je ovakva večera za išta dobra, onda je to za spavanje, a nikako ne za seks. Dakle da biste libido održali jakim, morate jesti laganu hranu.

Stvari u životu uglavnom su povezane, pa je tako i sa seksom. Želite li kvalitetniji seksualni život, morate kvalitetnije jesti. Hrana sa niskim postotkom masti i kolesterola je osnovno pravilo ove dijete.
Masnoća zahtijeva dugo probavljanje, osobito navečer. Tako umjesto da krv ode u reproduktivne organe, ona ostane u digestivnom traktu.

Ako je neka hrana dobra za zdravlje, onda je dobra i za seks. Izbalansirajte ishranu i smanjite masnoće. Plodovi mora su odlični za seks. Neki od plodova mora su i afrodizijaci. Začini poputa curryja, kumina i cayenne ljute papričice će vaše tijelo i potaknuti cirkulaciju. Obavezno počnite jesti doručak, a mi ćemo vam dati neke prijedloge iz kojih ćete shvatiti u čemu je poanta.

DORUČAK
Opcija 1:
Jagode u šećeru u prahu
Svježe iscijeđeni sok od narandže
Omlet
Nemasno mlijeko

Opcija 2:
Kriške grejpa sa višnjama
Dimljeni losos na tostu sa nemasnim sirom, crvenim lukom i salatom
Svježa kava

Opcija 3:
Palačinke
Svježe bobice šumskog voća
Sok od grejpa
Cappuccino

RUČAKOpcija 1:
Juha od jagoda (pravi se gnječenjem plodova)
Sirevi po volji sa krekerima od žitarica punog zrna
Salata od šparoga začinjena limunovim sokom
Svježe kruške

Opcija 2:
Salata nicoise (paradajz, krastavac, grah, artičoke, zelena paprika, srebreni luk, bosiljak, bijeli luk, tvrdo kuhana jaja, inćuni, crne masline, kapari, maslinovo ulje)
Toskanski prepečenac sa bijelim lukom
Nemasni browniesi

Opcija 3:
Francuska pizza
Masline
Jabuke i lješnjaci (orasi, bademi)

VEČERAOpcija 1:
Ostrige
Miješana zelena salata
Hrskavi crni kruh
Pohane kruške

Opcija 2:
Piletina sa artičokama
Krušni štapići sa parmezanom
Zelena salata
Svježe bobice umočene u čokoladu

Opcija 3:
Rep jastoga
Salata od špinata
Pecivo od cjelovitog zrna
Nemasni čokoladni kolač

Savjet više: servirajte neuobičajenu, ali ukusnu hranu. Koristite namirnice koje imaju reputaciju afrodizijaka (artičoke, ostrige, jagode, čokoladu)... Ne pretjerujte s alkoholom.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika