03.07.2007. / 11:33

Autor: Nina Tomljanović

ISPITIVANJE KAKVOĆE MORA

Na kupalištu Hotela Park u Rijeci jače onečišćenje mora

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva na svojim je web stranicama objavilo rezultate ovogodišnjeg trećeg mjerenja kakvoće mora na hrvatskim plažama. Treće po redu ispitivanje kakvoće mora trajalo je od 30. svibnja do 15. lipnja 2007. godine.

Jače onečišćenje zabilježeno je na kupalištu Hotela Park u Rijeci gdje je od 2005. godine postavljena ploča zabrane kupanja, zbog prekoračenja maksimalno dopuštenih koncentracija mikrobioloških parametara. Propuštanje kanalizacije kod dijela grada Rijeke uzrok je onečišćenja, no sanacije radova su u tijeku. Na ukupno devet plaža registrirano je umjereno onečišćenje, od toga su dvije u Medulinu (Stupice, AC Medulin II – plaža šumica), tri u Rijeci (Rekreacijski centar 3 Maj, kupalište zapad, kupalište istok) te po jedna u Crikvenici (Talasoterapija), Opatiji (Ika plaža), Šibeniku (Grebaštica - Mjesto) te Pločama (Nova gradska plaža).

Početkom svibnja započeto je redovito ispitivanje kakvoće mora na plažama, ove će se godine vršiti na oko 870 plaža duž cijele Jadranske obale do kraja sezone kupanja, što za ove prostore znači do kraja rujna. Ispitivanja će se vršiti svakih 15 dana, a rezultati će biti objavljivani na web stranicama Ministarstva.

Vezane vijesti

USKOK od Mađara ponovno zatražio ispitivanje Hernadija

USKOK od Mađara ponovno zatražio ispitivanje Hernadija

USKOK je danas izvijestio da je Mađarskoj uputio još jednu zamolnicu za ispitivanjem čelnika MOL-a Zsolta Hernadija jer bez toga ne može završiti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika