06.07.2007. / 11:23

Autor: Martina Zeković

KRIMINAL

Mesić: "Prebacivanje 19 tona zlata je nemoguće"

Komentirajući tvrdnje da je prekršio Ustav i narušio trodiobu vlasti jer se njegov savjetnik Saša Perković tajno sastao u Beču s generalom Vladimirom Zagorcem, osumnjičenim za ratno profiterstvo, predsjednik Stjepan Mesić kazao je kako mu ne pada na pamet da zloupotrijebi položaj.

"Meni ne pada na pamet da kršim Ustav i ustavne odredbe, ali gdje god ja mogu pomoći da institucije ove zemlje profunkcioniraju, na meni je da pomognem. Jedna od odredbi Ustava je i ta da se predsjednik brine o funkcioniranju svih državnih mehanizama", rekao je predsjednik Mesić i izjavi za Hrvatski radio tijekom boravka u Kazahstanu.

Što se tiče deponiranja 19 tona zlatnih poluga na Djevičanskim otocima kao dio navodne nagodbe premijera Sanadera, predsjednika Mesića i državnog odvjetnika Bajića s pokajnikom Zagorcem, Mesić je naglasio da je "jednostavno nemoguće prebaciti 19 tona zlata, a kad je nešto nemoguće, onda stvarno ne treba opterećivati hrvatsku javnost".

"Zašto se to radi? Pa mi imamo vrlo aktivno obavještajno podzemlje koje je zainteresirano za svoje sitne, male nekakve račune. Oni prebijaju neke račune, kao i za ovaj razgovor Perkovića i Zagorčevog predstavnika", dodao je.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica protiv Milkovića i Pacaka zbog primanja mita

Potvrđena optužnica protiv Milkovića i Pacaka zbog primanja mita

Zagrebački Županijski sud potvrdio je danas u cijelosti USKOK-ovu optužnicu protiv bivšega glavnog izvršnog direktora Ine i direktora Crosca Bojana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika