10.07.2007. / 09:54

Autor: Marko Biočina

RAZLOG PADA

Helikopter pao zbog kvara na kormilu smjera

Razlog jučerašnjeg pada vojnog helikoptera u Vukovaru, pri čemu su dvije osobe poginule bio je tehnički kvar. Nacional.hr doznaje kako se najvjerovatnije radilo o kvaru na tzv. kormilu smjera, iako se ne isključuje ni mogućnost da je došlo do pucanja sajle rotora.

Pripadnici vojne policije sinoć su do kasnih večernjih sati u Zrakoplovno-remotnom zavodu prikupljali dokumentaciju koja bi trebala otkriti tko snosi odgovornost za ovu tragediju. Stručnjaci koji u Zrakoplovno-remotnom zavodu vrše održavanje helikoptera navodno već godinama upozoravaju da je oprema koja se nabavlja za održavanje vojnih letjelica sumnjive kvalitete.

Podsjetimo, jučer je u padu vojnog helikoptera u krugu vukovarske vojarne poginulo dvoje ljudi, dok je sedmoro ozlijeđeno, među kojima su i visoki vojni dužnosnici, generali Slavko Barić, Damir Krstičević i Zvonko Peternel. nakon neurokirurškog zahvata

Zbog ozljeda na glavi zadobivenih u padu helikoptera, nakon neurokirurškog operativnog zahvata u KB Osijek danas je umrla i treća osoba, medicinska sestra Ljubica Periš.

Vezane vijesti

Pao turistički helikopter u New Yorku, ima poginulih

Pao turistički helikopter u New Yorku, ima poginulih

Jedna je putnica poginula u utorak pri padu turističkog helikoptera koji se srušio u East river na istoku Manhattana i potonuo, a spašeno je troje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika