10.07.2007. / 15:42

Autor: Martina Zeković

IZBORI

Prosvjed neparlamentarnih stranaka pred zgradom HRT-a

Neparlamentarne stranke najavile su prosvjed pred zgradom HRT-a zbog najave Hrvatske radiotelevizije da će uoči sljedećih parlamentarnih izbora predložiti da se HRT oslobodi obveze predstavljanja svih izbornih lista u svom programu.

Prosvjed je najavljen za idući tjedan, a na njemu će sudjelovati 15 do 20 stranaka, obznanio je u ime Koordinacije neparlamentarnih stranaka Dražen Keleminec, predsjednik Hrvatskog pravaškog pokreta, na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Keleminec smatra da se time krši Ustav i demokracija u Hrvatskoj, te je pozvao HRT da se javno očituje o tom prijedlogu i da taj prijedlog upućen Vladi i Saboru odmah ukine.

"Neparlamentarne stranke po zakonu imaju pravo predstavljati svoje liste i kandidate u predizbornoj kampanji", dodao je Keleminec i pozvao Hrvatski Helsinški odbor da se očituje o "činjenici da se u medijima već godinu i pol dana provodi predizborna kampanja parlamentarnih stranaka, posebice HDZ-a i SDP-a".

Ovakvu najavu HRT-a, predsjednica Koordinacijskog odbora izvanparlamentarnih stranaka i predsjednica Demokratske stranke žena Maja-Marija Jelinčić okarakterizirala je kao "totalni mrak za demokraciju u Hrvatskoj". Koordinacija traži da se na Prvom programu HTV-a i Hrvatskog radija osigura jedan sat na tjedan programa za neparlamentarne stranke, da se ti termini oslobode cenzure i da se uređuju pod nadzorom "stručnog tročlanog uredničkog vijeća koje će imenovati te stranke".

Predstavnici Hrvatske zelene liste, Hrvatske europske stranke, Hrvatske kršćansko-demokratske stranke, Hrvatske radničke stranke, Hrvatske demokratske seljačke stranke i Abecede demokracije također su izrazili nezadovoljstvo najavom HRT-a.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika