18.07.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

PRODAJA INA-E

IZJAVA OMV-A O PRODAJI INE

IZJAVA OMV-A O PRODAJI INE
Prodaja INE MOL-u neće utjecati na OMV-ovu strategiju rasta
Glavni izvršni direktor OMV-a, Wolfgang Ruttenstorfer, jedne od najvećih kompanija za naftu i plin na području Istočne i Srednje Europe u četvrtak je priopćio da odluka hrvatske Vlade o prodaji 25% plus jedne dionice INE mađarskoj kompaniji MOL neće utjecati na uspješnost OMV-ove strategije rasta u središnjoj i istočnoj Europi.
-Godine 2001. definirali smo jasnu strategiju; jačanje tržišnog položaja do 2008. putem organskog rasta (rast je postignut bez kupnje drugih kompanija), te putem izabranih akvizicija, tj. kupnje drugih kompanija – rekao je g. Ruttenstorfer.
-Kupnja INE uklopila bi se u tu našu strategiju i stoga smo ponudili 420 milijuna dolara, no od početka je bilo jasno da svoj cilj možemo postići i bez te opcije – naglasio je izvršni direktor OMV-a.
OMV je vodeća kompanija na tržištu središnje i istočne Europe sa 12 postotnim tržišnim udjelom i 1.736 benzinskih postaja u 12 zemalja. Posjeduje najveću i najmoderniju prodajnu mrežu u regiji, te samim tim ima najbolji pristup klijentima.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika