17.07.2007. / 15:41

Autor: Marko Biočina

SKANDALOZNO PISMO MEDIJIMA

Radeljak:"Grbavi i šepavi svećenici su opasni"

Nacional.hr došao je u posjed čitavog pisma koje je Josip Dikan Radeljak uputio jednom hrvatskom dnevnom listu, nakon emitiranja Latinice koja se bavila temom rastava poznatih, a u kojoj je sudjelovala njegova supruga Vlatka Pokos. U tom pismu Radeljak je na krajnje primitivan način Katoličku crkvu opisao kao instituciju koja diskrimira bolesne svećenike, te invalide.

Dikan je Denisa Latina optužio za pristranost i zlonamjernost, te naglasio da bolestan čovjek ne bi trebao voditi važnije emisije HTV-a.

„S obzirom na obilatost neistina koje gospodin Latin pripovijeda u vašim novinama u svezi sa mojim najobičnijim odbijanjem sudjelovanja u njegovoj emisiji, želja mi je obavijestiti vaše čitaoce da je u sinoćnjoj Latinici sve i opet „krojeno“ pristranim i zlonamjernim voditeljskim škarama. U važnijim emisijama HTVa trebalo bi ipak obratiti pažnju, da se mogućnost stvaranja mišljenja kod publike, ne daje olako u ruke, nažalost teže oboljelim osobama, jer isto se po pravilu pretvara u osvetu, ciničnost i zlo, po samoj prirodi stvari!“, piše Radeljak.

Taj primitivan stav Radeljak je na skandalozan način ilustrirao primjerom Crkve napisavši kako „nikada u Crkvi koja nam je dobar tisućljetni primjer niste vidjeli grbavog, šepavog a svakako ni teško oboljelog svećenika na propovjedaonici – jer to bi za vjernike i stvaranje mišljenja kod puka bilo preopasno“.

Radeljak pismo završava već poznatim homofobnim zaključkom kako u Latinici nije sudjelovao isključivo zato što se „ne osjeća ugodno u društvu homoseksualaca“.

Vezane vijesti

DORH tereti Radeljaka zbog krivotvorenja isprava

DORH tereti Radeljaka zbog krivotvorenja isprava

Josip Radeljak - Dikan našao se na udaru Općinskog državnog odvjetništva iz Splita i to zbog sumnje da je krivotvorio ispravu. Kako donosi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika