18.07.2007. / 10:51

Autor: Nina Tomljanović

BiH

Za zločine u Srebrenici 17.000 osumnjičenih

"Na toj listi ima više od 17.000 imena koje smo dobili od Komisije za Srebrenicu iz Republike Srpske. Od toga, 814 je onih koji su ranije bili u vlasti RS", izjavio je zamjenik visokog predstavnika u BiH Raffi Gregorian

Na listi osumnjičenih za zločine u Srebrenici nalazi se 17.000 ljudi, izjavio je zamjenik visokog predstavnika u BiH Raffi Gregorian, te je najavio uhićenje svih onih za koje se istragom dokaže da su sudjelovali u tim zločinima u ljeto 1995. godine.

"Na toj listi ima više od 17.000 imena koje smo dobili od Komisije za Srebrenicu iz Republike Srpske. Od toga, 814 je onih koji su ranije bili u vlasti RS", izjavio je Gregorian i dodao da su u pojedinim slučajevima podaci nepotpuni jer nedostaje ime oca ili datum rođenja što zahtjeva dodatnu provjeru.

Prema njegovim riječima, za pojedine će osobe istraga biti zatvorena jer će biti ustanovljeno da nisu krive.

"Na listi se nalaze i oni koji su bili kuhari u vojnim jedinicama ili koji su bili ranjeni i koji u vrijeme kada se zločin dogodio nisu ni bili na tom mjestu, ali na listi su i ubojice. Fokusirani smo na zapovjedni nivo, odnosno na naručitelje ubojstava'', izjavio je Gregorian za sarajevske novine "Dnevni avaz".

Prije više od dvije godine, ''spisak za Srebrenicu'' je napravila Komisija Vlade RS, a na njemu se nalaze osobe osumnjičene za zločine počinjene u Srebrenici u ljeto 1995. godine kad je ubijeno više od 8.000 Bošnjaka.

Vezane vijesti

Na slobodu pušteni osumnjičeni u aferi Daimler

Na slobodu pušteni osumnjičeni u aferi Daimler

Trojica osumnjičenika u aferi Daimler Marko Vuković, Ivan Žabčić i Tomica Godec pušteni su iz pritvora jer je istražni sudac saslušao svih osmero… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika