19.07.2007. / 11:03

Autor: Marko Biočina

VELIKA GORICA

Vesna Škare Ožbolt: "Živim kao podstanar u Velikoj Gorici"

Velikogorički gradonačelnik Tonino Picula i predsjednica Vijeća Velike Gorice, Vesna Škare Ožbolt, na današnjoj su održali konferenciju za novinare u Velikoj Gorici. Kako je Nacional nedavno objavio njih dvoje, iako čelni ljudi Velike Gorice, zapravo uopće ne žive u tom gradu, već u Zagrebu.

"Moram reagirati kada su posrijedi neistine. U mojoj imovinskoj kartici već se godinama ništa nije promijenilo. U Velikoj Gorici sam od 1994. godine, ovdje živim i svoj posao radim jednako predano kao i uvijek", kazao je Picula dodajući kako je jedina promjena ta što će se u kolovozu ove godine oženiti na Karibima.

Ipak, nije decidirano odgovorio gdje misli živjeti nakon vjenčanja budući da je njegova zaručnica Marijana Mikić nedavno kupila stan Bauerovoj ulici u Zagrebu. Zanimljivo, taj je stan kupila od bivšeg ministra zdravstva Andrije Hebranga koji je preselio u novi stan vrijedan 500 tisuća eura, o čemu je Nacional također pisao. S obzirom da je taj stan površine 110 kvadrata, teško je vjerovati da će Tonino Picula i njegova buduća žena odabrati život u Velikoj Gorici, u njegovom Piculinom dosadašnjem stanu od 37 kvadrata.

S druge strane, predsjednica DC-a i Vijeća Velike Gorice je prilikom svog dolaska na tu poziciju obećala kako će se preseliti u Veliku Goricu, no dosad se to nije dogodilo. Naime, Vesna Škare Ožbolt je službeno prijavljena kao podstanar kod svoje stranačke kolegice Zlate Filipović, no među Velikogoričanima vlada uvriježeno mišljenje kako je to samo fiktivno prebivalište s obzirom da predsjednicu svog Gradskog vijeća viđaju jedino na službenim događanjima.

Vesna Škare Ožbolt rekla je kako uistinu nije još kupila nekretninu u Velikoj Gorici obrazloživši to tvrdnjom da "za razliku od nekih političara nema sto tisuća eura da odmah kupi nekretninu."

"Svoje stambeno pitanje moram riješiti uz pomoć kredita a to je trenutačno u proceduri. Dok se to ne riješi prisiljena sam biti podstanar u Gorici"., rekla je Vesna Škare Ožbolt. Također se potužila se da vrijede dvostruki kriteriji jer se predsjednika velikogoričkog HDZ-a ne pita gdje živi. "Sve nas treba tretirati jednako, ovakve podvale me neće spriječiti u radu", kazala je.

Vezane vijesti

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Ponedjeljak, 7. svibnja 2012.Beograd, jutro nakon europske izborne supernedjelje. Kao član promatračke misije Parlamentarne skupštine OESS-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika