25.07.2007. / 14:21

Autor: Marko Biočina

KOSOVO

Ahtisaari se povlači

Martti Ahtisaari posebni izaslanik UN-a, za finsku je javnu televiziju Yle izjavio kako je njegova zadaća u rješavanju statusa Kosova završena. Ahtisaari koji predlaže neovisnost Kosova pod međunarodnim nadzorom upozorio je još prije šest mjeseci kako neće nastaviti s radom ukoliko jedna od strana nastavi onemogućavati dogovor.

Nakon pregovora između Srba i kosovskih Albanaca istaknuo je kako je neovisnost uz međunarodni nadzor jedino moguće rješenje. Ahtisaari je napomenuo da ni UN ni Kontaktna skupina nisu tražili od njega da nastavi pregovore zbog stalnog ruskog odbijanja ideje o neovisnosti.

Stručni sastanak Kontakten skupine planiran je za danas, a Ahtisaari kaže da je i dalje spreman sudjelovati i u razgovorima, ali samo kao savjetnik. Podsjetimo, nakon gotovo devet sati rasprave, pola sata poslije ponoći, Skupština Srbije usvojila je rezoluciju o Kosovu i Metohiji.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika