26.07.2007. / 09:44

Autor: Nina Tomljanović

SABOR

Ruža Tomašić: ''I djeca nekih zastupnika su narkomani''

Ruža Tomašić iako ima potporu kolega, oni pak smatraju da nije potrebno stvarati pritisak na one koji žele zadržati obiteljske probleme u četiri zida

HSP-ova zastupnica Ruža Tomašić jučer je pozvala saborske zastupnike čija se djeca drogiraju da iznesu svoje priče u javnost, te da pomognu senzibiliziranju društva koje još uvijek ne pruža narkomanima priliku za novi život. ''Očekujem to od svojih kolega jer nas građani biraju da pomažemo ljudima. Vjerujem da bi izlazak nekog zastupnika u javnost s vlastitom pričom pomogao i ohrabrio mnoge obične ljude koji misle da je to problem koji muči samo sirotinju. Budući da mnogi roditelji tako razmišljaju, i na tribini u Imotskom imala sam potrebu reći im da pogrešno misle jer nekoliko ljudi čija se djeca bore protiv ovisnosti sjedi i u Saboru'' , istaknula je Ruža Tomašić, te je dodala da imenima ne želi govoriti jer svoju borbu nije zamislila kao prozivanje.

Ruža Tomašić iako ima potporu kolega, oni pak smatraju da nije potrebno stvarati pritisak na one koji žele zadržati obiteljske probleme u četiri zida. ''Roditeljska priča nekog zastupnika sigurno bi pomogla senzibiliziranju javnosti, ali nemamo pravo osuđivati onoga tko se odluči za privatnost. Javni govor utjecajnih osoba može pridonijeti promjenama. No, ne smije biti pritiska – kaže također HNS-ov zastupnik Dragutin Lesar.

Bivši ovisnik Igor Boltek, koji je iznio svoju priču u javnost kako bi pridonio smanjivanju stigmatizacije ovisnika, smatra da bi ispovijesti utjecajnih osoba koristile društvu, piše Večernji list. ''Bio bi to velik korak u borbi protiv droge, ali sam uvjeren da nijedan zastupnik to neće učiniti. Njima su, na žalost, previše važne njihove karijere da bi ih stavili na kocku'' kaže Boltek.

Vezane vijesti

Ruža Tomašić izabrana za predsjednicu HSP dr. Ante Starčević

Ruža Tomašić izabrana za predsjednicu HSP dr. Ante Starčević

Ruža Tomašić danas je u Zagrebu na Općem saboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSPAS) kao jedina kandidatkinja ponovno izabrana za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika