01.08.2007. / 08:11

Autor: Marijana Zrinjski

RAT U IRAKU

Cheney priznao da je pogriješio

Američki potpredsjednik Dick Cheney jučer je priznao da je pogriješio kada je prije dvije godine proglasio da je pobuna u Iraku u «smrtnom grču». Budući da je unatoč rastu nasilja, gomilanju američkih gubitaka u toj zemlji i srozavanja podrške javnosti politici Busheve administracije, uvijek isticao vojni i politički napredak u Iraku ovo označava preokret u njegovu razmišljanju.

"Pokazalo se da je to netočno. Pokazalo se da je pobuna snažnija", rekao je Cheney u intervjuu Larry Kingu na CNN. U ostatku intervjuu Cheney je ipak branio politiku predsjednika Georgea Busha u Iraku.

"Čvrsto vjerujem da je odluka koju smo donijeli u pogledu Iraka i Afganistana bila apsolutno zdrava odluka, s aspekta ukupne strategije. Administracija bi ponovo poslala snage u Irak, čak i da zna ono što zna danas, uključujući i ono da će izgubiti više od 3.500 vojnika», kazao je potpredsjednik dodajući stari svoj refren kako nova strategija predsjednika Busha, u sklopu koje je ove godine u Irak poslano dodatnih 30.000 američkih vojnika, ostvaruje značajan napredak.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika