03.08.2007. / 11:10

Autor: Marijana Zrinjski

NEZAVISNOST KOSOVA

Srbija želi izravne pregovore s Kosovom

Vlada Srbije zatražit će od Kontaktne skupine da dodatni pregovori Beograda i Prištine o statusu Kosova budu izravni, da nisu vremenski ograničeni i da odluku o statusu može donijeti samo Vijeće sigurnosti UN-a, stoji u današnjem beogradskom dnevniku Blic.

Srbija će također, navodi se u listu, od članica Kontaktne skupine koju čine tri strana predstavnika: ruski diplomat Alexander Botsan-Harchenko, njemački diplomat Wolfgang Ischinger i američki Frank Wiesner, tražiti da se odbaci prijedlog mirovnog posrednika UN-a Marttija Ahtisaarija koji predviđa nadziranu neovisnost za Kosovo.

Srbijanski ministar za Kosovo Slobodan Samardžić izjavio je da je srbijanska vlada usvojila prijedlog pravila po kojima bi se trebali odvijati pregovori. Iako javnosti nije želio detaljno otkriti o kojim se pravilima radi istaknuo je da je cilj prijedloga sprečavanje pregovora kakvi su bili oni koji je vodio posebni izaslanik Ahtisaari.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika